Boskant in strijd om de bal.

Olland en Rhode VR1 zegevieren, Nijnsel, Boskant en Rhode spelen moeilijke wedstrijd

Roois nieuws Sport

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Olland was strijdlustig en sleepte drie punten binnen. Rhode VR1 wist gemakkelijk de haar eerste competitiewedstrijd te winnen. Maar Nijnsel, Boskant en Rhode hadden het moeilijk.

Opnieuw zonder punten

De start van het nieuwe voetbalseizoen lijkt voor Boskant verdacht veel op die van het vorige seizoen. Ook toen had Boskant moeite om wedstrijden te winnen. Toen bracht de tweede helft van het seizoen redding waardoor het voetbaljaar toch nog succesvol kon worden afgesloten. Hopelijk lukt het Boskant, na twee gespeelde en verloren wedstrijden, de knop deze keer wat eerder om te zetten.

In de uitwedstrijd tegen Herpinia lukte het deze keer nog niet. De start was voor beide teams hoopvol. Aimé Opheij leek na twee minuten al te scoren, maar Herpinia doelman van Sonsbeek wist de snoeiharde inzet van Aimé uit z’n doel te werken. Aan de andere kant was de thuisclub al snel gevaarlijk, maar ook daar stopte het bij doelman Frank Thijssen. Boskant was in die periode wat meer aan de bal, maar echte kansen leverde dat niet op. In de 15e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Na een uitval over recht was de voorzet van Rody Megens precies op maat voor Beau van Dieten : 1-0. Via Jim van der Zanden kreeg Boskant in de 20e minuut een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Uiteindelijk zonder succes omdat de bal bij het terugleggen de juiste richting mistte. Beide teams kregen voor rust nog enkele mogelijkheden, maar succes bleef uit.

In de tweede helft werd het voor Boskant vanaf de 60e minuut een stuk lastiger. Een overtreding in een duel leverde voor Aimé Opheij een rode kaart op waardoor Boskant met z’n tienen verder moest. Voor Herpinia gaf dat ruimte om de 1-0 voorsprong uit te bouwen. Met veel inzet aan Boskant zijde en een aantal goede reddingen van doelman Frank Thijssen lukte het Boskant om tegendoelpunten te voorkomen. Het lukte echter niet om zelf tot scoren te komen. Twee keer was Boskant er wel heel dichtbij, maar het kleine beetje geluk ontbrak.

Vliegende start voor Rhode VR1

Rhode VR1 trapt de competitie heerlijk af met een ruime overwinning op DAW Schaijk VR2.  De tegenstanders in de beker, vierde en vijfde klassers, bleken soms een maatje te groot. Maar in de eigen competitie heeft het eerste vrouwenteam van Rhode een vliegende start.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt in Schaijk. Rhode VR1 leek de eerste minuten even te moeten wennen, waardoor Schaijk even in aanval was. Echter bleek dit van korte duur, want na tien minuten scoorde de uitploeg het eerste doelpunt en haar tweede volgde rap daarna, beide keren wist Famke van den Hurk de keepster te passeren. Haar goals waren het begin van een waar doelpuntenregen in de eerste helft. Want direct na de aftrap door de tegenstander wist aanvoerder Susan Tops 0-3 te scoren. In hoog tempo bleef Rhode VR1 aandringen op een hoog doelsaldo. De verdediging kwam zelden te pas. Vanuit het midden wist Linde van den Biggelaar diverse keren met mooie passes de aanval in gang te zetten. De score werd nog uitgebreid door een mooie assist van Nikki Pennings en doelpunt van Lieke Dobbelsteen. De 0-5 viel wederom na een mooie aanval vanuit het middenveld, doelpuntenmaker Wencke Verhelst. Opnieuw direct na de aftrap viel de bal weer in het net, dit keer wist rechtshalf Inge van Heertum de treffer te maken met een afstandsschot. In de 33e minuut weet Susan de 0-7 te maken en haar tweede van de ochtend. Vlak voor rust maakt Famke van den Hurk haar hattrick compleet. Ruststand 0-8! Ook in de tweede helft bleef Rhode VR1 jagen op doelpunten. Lang wist DAW Schaijk de aanvallen in de kiem te smoren. In de 65e minuut bleek de Rooise aanval toch te sterk na een doelpunt van Fee Vervoort. En ruim tien minuten later maakt Susan Tops ook haar derde doelpunt. De wedstrijd wordt afgesloten met twee doelpunten van Fee Vervoort en Robin van den Boogaard. Einstand 0-12.
Aanstaande dinsdag speelt het team om 20:30 uur een oefenwedstrijd tegen Wilhelmina VR2 in Den Bosch. Zondag spelen zij om 12:00 uur thuis tegen Berghem Sport VR2 om de goede lijn in de competitie door te zetten.

Nijnsel afgedroogd

Nijnsel en Beerse Boys hadden geen verleden. Maar nu wel. En dat valt niet bepaald uit in het voordeel van de geelblauwen. De bezoekers startten voortvarend en wilden graag een goede indruk achterlaten in het mooiste en meest enerverende dorp van Meierijstad. En dat lukte alleszins.

In de tiende minuut een soepele aanval van Beerse Boys die redelijk makkelijk door de Nijnselse verdediging sneed; 0-1. Tien minuten later riep de Nijnselse goalie ‘los’ maar het was niet duidelijk tegen wie; 0-2. In de 30e minuut de eerste echte kans voor de thuisploeg maar die strandde. Meteen daarna een drinkpauze, het was tenslotte een paar graden boven nul. Net voor rust de 0-3. Een overtreding op het middenveld op een Nijnsel speler werd niet bestraft en vervolgens verdween de bal in het doel waarbij een penetrante buitenspellucht opsteeg. Na de pauze veranderde er niet bijster veel. Beerse Boys bleef soepel en rustig combineren, begrijpelijk na een alleszins geruststellende tussenstand. Het publiek werd niet echt vermaakt. Nijnsel probeerde de bakens te verzetten maar de bezoekers raakten daarvan niet bepaald onder de indruk, integendeel. In de 70e minuut nog een dikke kans voor Nijnsel maar Rens Hoppenbrouwers strandde op de benen van de Beersche doelman. In de laatste minuten tekenden de bezoekers nog de 0-4 en 0-5 aan, mede door een strak ingeschoten pingel. Einde oefening. Beerse Boys kwam, zag en overwon. Zo kan het gaan.

Aanstaande zondag opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander is PSV Amateurs, een team van getalenteerde gelukszoekers. Beide teams hebben te maken met spelers die deze zondag actief zijn bij de marathon van Eindhoven. En ook de zondag van de eveneens getalenteerde cabaretier Rob Scheepers en zijn Comedy Train in Ontmoetingscentrum De Beckart. Vanwege de overstelpende belangstelling voelde de Beckart zich genoodzaakt om nog wat extra zaalcapaciteit te regelen! En dat lukte! Dus als je supersnel bent en wat geluk hebt, dan kun je voor de middagvoorstelling op zondag nog kaarten scoren. Ga even naar de website www.vvnijnsel.nl. Wè Anders?!

Strijdlustig Olland wint van Maaskantse Boys

SV Olland 1 stond afgelopen zondag met maar één doel op het veld: winnen. Overgekomen uit Maren-Kessel was Maaskantse Boys de tegenstander. Het werd een wedstrijd waarin de kansen voor SV Olland op meer dan twee handen te tellen waren.

In de 10e minuut was er een onverwachte grote kans recht voor het vijandelijk doel, maar er stond niemand in de juiste positie om de bal eenvoudig binnen te schieten. Enkele minuten later was een prachtige steekpass van Stefan Erven op weg naar Wout van Rooij. Helaas was een uitkomende keeper van Maaskantse Boys eerder bij de bal, waardoor Wout niet uit kon halen. Trainer Remco Kivit wist zijn team door actieve coaching elkaars posities over te laten nemen, zodat mooie counters opgebouwd konden worden. Maaskantse Boys kwam hierbij een enkele keer in balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet. Robert Erven had vlak voor rust nog twee mooie kansen op de openingstreffer, maar helaas zag hij zijn schoten over het doel gaan.

In de tweede helft werden de supporters getrakteerd op eenzelfde wedstrijdbeeld. Ditmaal was het enkele malen Harm van Oirschot die 100% kans had op een goal. De verlossende openingstreffer viel uiteindelijk in het laatste deel van de tweede helft. Met een puntgaaf schot vloog de bal via de voet van Stefan Erven net onder de lat in het doel. Enkele minuten later was het Martijn Merks die zijn snoeiharde schot uiteen zal spatten. Wie niet waagt, wie niet wint. Maaskantse Boys dacht hetzelfde en probeerde enkele malen via mooi acteerwerk een vrije trap te versieren in en rond de 16 meter. Gelukkig stond de Ollandse achterhoede als een huis en werd er als collectief gestreden voor het behoud van de voorsprong. In de slotfase was er nog een grote kans voor wederom Stefan Erven. De keeper lag op de grond en het doel was leeg, maar helaas bleef een doelpunt uit.

Met een magere, maar zeer verdiende 1-0 bleef de winst vandaag in Olland.

Rhode onderuit tegen Handel

Voor Rhode | Van Stiphout Bouw is de competitie met een flinke nederlaag begonnen. Die was zeker niet ingecalculeerd, maar het moet gezegd, Rhode had de nederlaag aan zich zelf te wijten en Handel had de overwinning zeker verdiend.

Het eerste kansje was al in de eerste minuut voor Rhode. Handel reageerde meteen in de derde minuut met twee schoten op doel. Vervolgens was er in de zesde minuut weer voor Sander Pittens een kans uit een corner. Daarna golfde het spel wat op en neer zonder echte kansen. Maar in de negentiende minuut kwam Handel toch op voorsprong, een voorzet van Ties van Zon bereikte zijn broer Daan en hij wist met een kopbal doelman Paul van Heesch te verrassen, 0-1. Handel ging toen wat verdedigende speler, maar Rhode kon nauwelijks druk zetten. Toch kwam er in de 42e minuut nog een prima kans voor Rhode, Handel had balverlies en via een goede combinatie werd Simon van de Wetering in stelling gebracht, maar zijn schot ging in het zijnet.
In de tweede helft veranderde er niet zo veel, Handel verdedigde goed en gokte op de counter. In de 52e minuut werd het bijna 0-2, maar de kans leverde niets op. Vervolgens waren er nog een paar kansen voor Handel. Rhode ha wel een veldoverwicht, maar in de buurt van het zestienmeter gebied slaagde Rhode er nauwelijks in openingen te vinden. In de 67e minuut lukte dat Handel wel, Ties van Zon werd op rechts diep gestuurd en met een fraaie actie liet hij de 0-2 aantekenen. Een paar minuten later was het opnieuw raak ditmaal uit een counter op links, Tim van Bree speelde vrij en met een fraaie knal werd het 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Rhode scoorde nog wel, maar het doelpunt werd afgekeurd doelpunt en had nog een kans uit een schot Tijn vd Vorstenbosch, maar het bleef 0-3. Zondag gaat Rhode op bezoek bij Avanti, een ouderwetse derby dus, aanvang 14:00 uur.