Primeur in Sint Oedenrode: ‘Tour de Kiosques’

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Behalve de Tour de France startte zaterdagmiddag ook een tour in Sint-Oedenrode. Weliswaar geen wielertour, maar een Tour de Kiosques.

Pianist Leo Willems, autodidact pianist, speelde twee uur lang in de muziekkiosk op de markt. Deze tour is een initiatief van de stichting Elbrimale Fonds te Vught, die al jarenlang muziekevenementen organiseert, zoals huisconcerten en Elbrimale Musicale. (Elbrimale is een samenvoeging van namen).

Deze zomer maakt Leo Willems een muzikale rondgang langs elf dorpen waar een kiosk staat en met medewerking van onze gemeente, had Sint Oedenrode de primeur op zaterdag 5 juli. Om twee uur nam hij plaats in de kiosk en begon op zijn instrument te spelen. Het was een breed repertoire. Van classics, licht klassiek tot evergreens, luisterliedjes en populair. Ook speelde hij Brabantse muzikaal erfgoed. Luisteraars konden ook verzoeknummers indienen. Zittend op één van de terrasjes was het aangenaam toeven met op de achtergrond deze Elbrimale muziek.