In actie.
In actie.

Attaque speelt gelijk in tweede derby tegen Schijndel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Vrijdagavond stond de tweede derby tussen Attaque en Schijndel op het programma. De nummers vier en vijf op de ranglijst waren tijdens de ontmoeting gewaagd aan elkaar. De eindstand was dan ook een gepaste 5-5.

De eerste wedstrijd tussen de ploegen eindigde in een 6-4 overwinning voor de Rooise ploeg. Deze keer nam Schijndel de eerste voorsprong: Nick van Galen was niet opgewassen tegen de Schijndelse kopman. Dirk Kastelijn stelde vervolgens orde op zaken. Job van Galen kreeg het niet voor elkaar om de eerste voorsprong van de avond te bemachtigen. Toch werd het weer gelijk. Het duo Nick/Dirk was te sterk voor de opponenten.

Nick wist vervolgens wel de eerste overwinning van de avond te pakken. Toch werd het daarna wederom gelijk. Deze trend bleef zich voortzetten tijdens het restant van de avond. Dirk wist het vierde punt voor de Rooise ploeg te behalen. Job was wat minder fortuinlijk en bleef achter met lege handen. Nick speelde daarna de spannendste pot van de avond. In een op-en-neer-golvend spel, dat perfect de gehele avond belichaamde, trok hij aan het langste eind. Het was aan Dirk om de overwinning veilig te stellen, maar al snel leek het erop dat dit er niet in zat, wat ook zo bleek te zijn.

Zo eindigde de derby tussen de ploegen in een 5-5 gelijkspel. In de stand blijven de ploegen op twee punten van elkaar. En die vierde plek is belangrijk, want deze geeft recht op automatische handhaving, terwijl de nummer vijf uiteindelijk een play-down zal moeten spelen. De laatste vier wedstrijden van het seizoen gaan dus ontzettend spannend worden.

Attaque 2 houdt gelijkspel over aan spannende ontmoeting
Attaque 2 is verwikkeld in een spannende poule, waar vijf teams strijden voor alle knikkers. Uitglijders worden hard afgestraft. Gelukkig beging de Rooise ploeg die niet in speelronde 6, al had een beter resultaat er op een betere avond ingezeten.

De start van Attaque tegen thuisploeg Maashorst 3 was goed: Robert Wielink opende met een snelle overwinning. Stefan Kerk had het wat lastiger, maar ontregelde de tegenstanders genoeg om met de winst aan de haal te gaan. Toch kwam de Udense ploeg terug: Bram Marinus verloor vrij kansloos en ook het dubbel was snel over. Robert zorgde er vervolgens voor dat halverwege de avond het 2-3 voor Attaque stond.

Bram krabbelde in zijn tweede partij wat terug en zorgde opnieuw voor een voorsprong van twee. Toch raakte Attaque ook deze goede uitgangspositie kwijt, na nederlagen van Stefan en Bram. Maashorst kwam zelfs op voorsprong, waardoor Stefan in zijn laatste partij ineens een gelijkspel uit het vuur moest slepen. Dit lukte zonder al te veel problemen. De 5-5 eindstand was een terechte en in de stand veranderde er zo vrij weinig.

Attaque 3 ziet na gelijkspel voorsprong slinken
Attaque 3 leek in speelronde vijf een riante uitgangspositie te hebben gecreëerd. Toch is de grote voorsprong voor een behoorlijk deel verdwenen, nadat het gelijkspeelde tegen gedeeld nummer twee ASIO 3. Het werd de avond van Jelte Draaijer. De jeugdige Haaftense speler wist zowel Iroy van Driel als Jori van Falier te verrassen. Op zijn beurt verraste Lars van Driel hem weer bijna, maar toch gingen drie punten via hem richting ASIO.

Gelukkig voor de Rooienaren, deden Iroy en Jori de rest van de avond wat er van hen verwacht werd. Beide spelers wisten alsnog twee partijen te winnen en ook het dubbel op hun naam te schrijven, goed voor vijf punten. Lars begint weer in vorm te komen en wist dit twee keer bijna om te zetten in een overwinning, toch is die laatste stap soms nog wat lastig.

Desalniettemin eindigde de avond in een 5-5 gelijkspel, waardoor ASIO op een ruime achterstand is gebleven. De andere concurrent, Kruiskamp ’81 5, won echter met 10-0 van de hekkensluiter, waardoor het verschil tussen de ploegen weer teruggebracht is tot drie punten. Geen reden tot paniek voor de Rooienaren, want Kruiskamp en ASIO spelen over twee weken tegen elkaar.